Karin Stahre - Hela Mitt Liv,  Livet på Nygårds,  Nygårds

Drömmar om en ny vinterkappa och återbruk

 Jag älskar att återbruka kläder/tyger som inte används längre, för att till exempel göra nya kläder.

Ibland lyckas jag få till något som jag använder hela tiden. Ett riktigt bra exempel är min datorväska som jag sydde för ett år sedan och använder varje dag. Väska sydde jag av en gammal sommarjacka som dottern vuxit ur, och jag kommer berätta mer om den en annan gång.

 

Bröllopsklänning av ull
I förra veckan fick jag inspiration till att göra en vinterkappa!
Jag vill ha en vit kappa, så mina tankar gick till en klänning som jag inte använt på 10år. Klänningen har jag sytt av ett vitt ylletyg och det är min bröllopsklänning. Men till vardags är det inte så praktiskt med en vit kappa och jag började tänka även på andra färger. Till slut insåg jag att jag inte är redo att göra om min bröllopsklänning, och den kommer till användning i framtiden.

Så igår åkte jag till en tygaffär och inhandlade nytt tyg av ull för att sy min kappa av. Jag har börjat klippa till tyget men mycket jobb återstår…

Tyg av ull för tillklippning

… så då vet ni vad jag håller på med.

Vad gör du?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *