Hela Ditt Liv,  Inre och yttre balans,  Karin Stahre - Hela Mitt Liv,  Nygårds

Veckan på Nygårds v03-05/19 i bild och text

Veckan på Nygårds v03-v04/19 i bild och text

 Mycket har hänt sedan jag skrev sist och ”Det enda man kan vara säker på, är att man inte kan vara säker på någonting” stämmer verkligen. Redan samma eftermiddagen hände det något som omkullkastade mina planer, mer om det kan ni läsa längre ner i inlägget.

 

Nygårds i vinterskrud

När jag producerade min första video till bloggen/youtube insåg jag att jag behövde ett foto till min youtubekanalen. Så med kameran i handen tog jag en promenad ner till sjön och tillbaka över åkrarna.

 

Kycklingarna i första veckan

Här är våra gulliga kycklingarna under den första veckan…

Kycklingar 3 veckor

… och dom växer fort. Tre veckor senare är kycklingarna mer än dubbelt så stora.

 

Hela Ditt Liv logga

 

Processen att skapa ett Kraftsmycke

Jag har länge velat skapa ett kraftsmycke som utgår ifrån denna målning. Förra hösten tog jag kontakt med en silversmed som skulle hjälpa mig att ta fram och producera smycket. Det visade sig vara en väldigt lång process, med många besök och trevliga samtal, men inget hände. Nu i början av året var det äntligen min tur, han skulle börja kolla på hur smycket med tillhörande form skulle utformas i början av året, kanske redan under mellandagarna.

När jag kom på det första besöket för året, bad han mig att ännu en gång beskriva smycket för honom. Jag bad honom att ta fram en prototyp, till mitt nästa besök en och en halv vecka senare.

Samma dag som jag skrev mitt förra inlägg var det dags, med förväntan åkte jag till silversmeden…
… och fick veta att hans son börjat rita upp smycket i datorn för att kunna skicka till ett företag som skär ut det första smycket i silver.
Mitt tålamod började ta slut, men nu var vi så nära ett resultat. Jag kom med förslaget att jag skulle rita upp smycket enligt den konstruktion som vi pratat om. Jag jobbade med smycket under hela tisdagen och fick precis iväg det och ett annat mail före det var dags att hålla i kvällens yogaklass.

På onsdagen fick jag ett mail om att smyckets konstruktion (som silversmeden själv varit med och tagit fram) skulle bli för komplicerad att utföra enligt deras sammarbetspartners och att de därför fick lov att tacka nej till jobbet. Jag hade förväntat mig att konstruktionen behövdes justeras, inte att de skulle säga nej direkt.

 

Att skapa ett Kraftsmycke

Men skam den som ger sig, efter ett och ett halvt års arbete var jag tillbaka till ruta ett.
Jag bestämde mig för att testa att göra smycket i silverlera, vilket varit min första tanke.

Tillverkar kraft smycke

Här är den första gjutformen. Till min glädje är prototypen nästan klar, och materialet till de första smyckena är beställda.

Kraftsmycket som är en ”Energi ängel” kan deltagarna köpa när de deltagit på mina ”Hela Ditt Liv” kurser med början i 2-3 mars 2019.

Jag återkommer med resultatet.

 

Att välja glädjen

Till min glädje innebär mitt arbete att förmedla kunskap och upplevelser, som hjälper människor att skapa inre och yttre balans i sina liv.
Min dröm är att alla människors grundläggande behov ska vara uppfyllda, och att vi ska leva våra liv utifrån vår egen inre vägledning och visdom.

För några veckor sedan så insåg jag att jag vill ha mer glädje i mitt liv!
När jag kände efter, insåg jag att glädjen fanns där precis under ytan.

I varje stund flödar energi genom oss, alla känslor som du kan uppleva finns i detta energiflöde. Ibland kommer en speciell känsla upp till ytan, och vi ska uppleva det som händer inom oss i förhållande till det som händer i vårt yttre liv. När du tillåter alla energier att flöda fritt, då finns glädjen där. Glädjen är upplevelsen av alla känslor som flödar fritt genom dig. Några skulle kanske kalla det kärlek, för mig är kärleken det fria energiflödet som riktas mot något, det kan vara en person, ett djur, en sak, en upplevelse.

”Glädjen och kärleken innehåller alla känslor som finns,
så som det vita ljuset innehåller alla färger.”

 

När du känner glädje öppnar du dina energier och lämnar dem öppna för alla att läsa av och uppleva. Din glädje sänds ut till alla som finns i din närhet.

Jag har kommit till den punkten i min utveckling, då jag steg för steg öppnar mig för att uppleva glädjen. Jag väljer att leva min dröm, att göra det som jag mår bra av i varje stund,  jag följer livets naturliga flöde.

 

Inre och yttre reningsprocess

Jag har påbörjat en inre och yttre rensningsprocess som kommer att pågå ett tag…

Klädgarderoben rensadSkoförvaring
Jag började med att rensa bland mina kläder och skapade ordning i garderoberna. I garderoben längst upp till vänster har jag använda kläder, som jag ska använda igen. Jag fortsatte rensa bland böckerna och valde att spara de som jag känner glädje inför (som får stå synligt) och några faktaböcker där de flesta handlar om byggteknik. Sedan fortsatte jag med alla papper på kontoret…

Igår såg jag en serie om rensning i hemmet där man skulle hålla i varje sak och spara det som man känner glädje inför, och det som man gör sig av med ska man känna tacksamhet inför. I processen som beskrevs skulle man börja med kläder, fortsätta med böcker och sedan papper 😉

Denna serie gav mig större förståelse och medvetenhet i den process som redan pågår inom mig och i mitt yttre liv. Det är så roligt när den inre och yttre process som man är i, bekräftas utifrån.

 

Födelsedagsfirande på distans

Tulpaner

Den här underbara buketten med tulpaner hade min syster med sig i lördags, när vi firade min brors sambo som fyllde jämnt med en familjemiddag här på Nygårds. Födelsedagsbarnet bor i Jacksonville i Florida, så jag fick behålla blommorna. Vi fixade middagen och ringde upp min bror på bestämd tid, men födelsedagsbarnet visste inte om våra planer utan hade åkt på shopping med sin faster. Lagom till fikat kom hon hem för att hämta min bror inför en utelunch. Vi fick överraska henne med sång, tårta med ett brinnande ljus och hon lyckades blåsa ut ljuset genom videolänken. Vi ser fram emot att träffa dem nästa sommar, då de kommer hem så att vi får fira att min brors fyller jämnt.

Det var så roligt att skriva idag och jag ser fram emot att mitt inre energiflöde tar mig in hit igen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *