Om Karin Stahre

Du är varmt välkommen till karinstahre.se för att ta del av mitt liv!

Här nedan finns en kort beskrivning om Karin Stahre och bloggen karinstahre.se uppbyggnad och innehåll. Du kan läsa alla inlägg som jag skriver under Karin Stahre – Hela Mitt Liv (bloggens startsida), eller de delar som du är intresserad av genom att välja önskad kategori/underkategori i menyn.

Mer om bakgrunden för de olika kategorierna kan du läsa om i de första inläggen från oktober/november 2018.

Om Karin Stahre

Jag Karin Stahre är en kvinna mitt i livet och jag bor på gården Nygårds tillsammans med min man, dotter, son och några höns.

Omtanken om jorden och hur vi människor mår intresserar mig och är grunden till denna blogg. Jag älskar att odla, laga mat, skriva böcker, lära ut yoga, snickra och skapa på gården.

Karin stahre Sommaren 2014

Om Nygårds

Nygårds som är en gammal Jordbruksfastighet, i utkanten av en liten by några mil söder om Falun, har en central roll i mitt liv och i denna blogg.
Gårdstunet med dess odlingar omsluts av rustika rödfärgade uthus och bostadshusen nedanför backen. Bortom husen ligger åkrar som sträcker sig ända ner mot sjön.
Här på karinstahre.se kan du följa arbetet med att väcka Nygårds till liv ur sin slumrande sömn.

I kategorin Nygårds samlas alla inlägg från Livet på Nygårds och Bygg.

 

Om Livet på Nygårds

I kategorin Livet på Nygårds kan du följa det som händer på gården, våra höns, köksträdgård och växthus, hur vi utvecklar gården och tar hand om gårdens byggnader, arbetar för självhushållning och skapar utrymme för vår verksamhet. Jag delar också med mig av min tankar på hur jag vill leva mitt liv med hänsyn till jorden som vi bor på och är en del av.

 

Om Bygg

I kategorin Bygg delar jag med mig av planeringen och utförandet av Nygårds större byggnadsprojekt. Vår avsikt är att så långt det är möjligt bygga med miljövänliga metoder och material som man till största delen kan producera i närområdet.

Ett flertal mindre byggprojekt och renoveringar pågår alltid på Nygårds och dessa inlägg kan du läsa om i kategorin Livet på Nygårds.

 

Om Hela Ditt Liv

Bli medveten om Hela Ditt Liv, och Hela Ditt Liv!

Orden ”Hela Ditt Liv ”betyder väldigt mycket för mig, våra liv innehåller så mycket. Genom att bli medvetna om vårt liv, utvecklas och hela de delar av våra liv som behöver helas finner vi balans och helhet.
I kategorin Hela Ditt Liv  samlas alla inlägg från kategorierna Mat, Yoga och Inre och yttre balans.

Hela Ditt Liv är också namnet på mitt företag och registrerade varumärke. Jag Karin Stahre har under många år jobbat som byggingenjör och på fritiden gått utbildningar inom personlig utveckling och hälsa. Nu har jag ”knutit ihop säcken” och är redo att utveckla företagets verksamhet tillsammans med Nygårds. Mer information om vad mitt företag Hela Ditt Liv® har att erbjuda just nu och om boken som jag har skrivit hittar du på hemsidan heladittliv.se.

Om Mat

Ät miljövänlig och närproducerad mat i säsong.

Det du väljer att äta påverkar både din kropp och Jorden som vi lever på. För många av oss är kosten det svåraste att ändra på, och det har naturliga orsaker.

I kategorin Mat delar jag med mig av vegetariska recept, information om kost och näring samt mina tankar om hur vi kan äta så att kroppen får de bästa förutsättningarna för att må bra.

Om Yoga

Lär känna din kropp med Yoga!

Yoga är en träningsform där vi stärker kroppen och ökar dess rörlighet med hjälp av att stå i olika kroppsställningar. Yogan innefattar även andningsövningar och meditation som hjälper oss att uppleva vår kropp och det liv som vi lever.

I kategorin Yoga delar jag med mig av meditationer och fördjupar mig i olika yogaställningar och andningsövningar.

 

Om Inre och yttre balans

Vi har länge levt våra liv fokuserade på vad som händer runt omkring oss, och kämpat med att lösa alla problem som uppstår i våra liv. I kategorin Inre och yttre balans delar jag med mig av kunskap och insikter som hjälper oss att ta tillbaka makten över våra liv.

”Här på karinstahre.se kan du ta del av hur jag steg för steg omskapar mitt liv,
tillgodoser alla mina grundläggande behov, finner balans och lever i harmoni med mig själv,
min omgivning och jorden som jag lever på och är en del av.”

Du är mycket välkommen att följa alla inlägg på bloggens startsida:
Karin Stahre – Hela Mitt Liv.

Hela Ditt Liv