Hela Ditt Liv,  Karin Stahre - Hela Mitt Liv,  Nygårds

Veckan på och utanför Nygårds v46/18 i bilder

Veckan på och utanför Nygårds v46/18 i bilder

 Denna vecka var jag både hemma på Nygårds, i Leksand och i Falun.

Kyckling Land Sara

Kyckling som är cirka en dag gammal.
Som underlag har vi tidningen Land, och där tittar Sara Bäckmo fram.
Sara skriver en mycket omtyckt blogg om sin odling på Skillnadens trädgård. I våras var jag med på Saras kurs om ”Nybörjarodling”, hur man anlägger en ny köksträdgård. Det var en lång men väldigt lyckad resa ner till Växjö, och under resan fick jag mycket inspiration inför utvecklingen av Nygårds. Jag pratade en stund med Sara, som är mycket trevlig, om allt möjligt ifrån odling till företagande.

Kycklingar 4 dagar

Kycklingar som är ca 4 dagar gamla och vingfjädrarna börjar redan titta fram.

Gamla byggnader Leksands folkhögskola

Leksands folkhögskola har många vackra gamla byggnader, uppförda av Gustaf Theodor Wallén som var konstnär, arkitekt och hantverkare.
”1947 skänkte Wallén sitt hem och sin förmögenhet till det som idag är Leksands folkhögskola och Stiftelsen Hantverk & Utbildning.”

Ny byggnad Leksands folkhögskola

Det finns också Modern arkitektur på Leksands folkhögskola. En helt ny byggnad som innehåller studentlägenheter har uppförts.

Företagsfrukost Falun

Företagsfrukost Falun 16 nov

På utbildningen Kreativt Entreprenörskap uppmuntras vi att nätverka, för att stärka vårt företagande. Denna utbildningsveckas sista dag tillbringar jag i Falun på Faluns företagarvecka.
Jag började dagen med företagarfrukost, åt frukost bredvid ett av Faluns kommunalråd och träffade många trevliga företagare.

Gott & Reco Falun

Jag hann utföra några ärenden och åt en tidig lunch med trevligt sällskap på Gott & Reco vid Stora torget.

Föreläsning med Isabella Löwengrip

Sedan gick vi till kulturhuset tio14, och en fullsatt salong vid stora scenen.

Förra veckan gav vår lärare oss tips om att Isabella Löwengrip skulle hålla en föreläsning i Falun och att vi fick åka dit om vi ville. Jag tänkte inte så mycket på det, för jag hade inte någon aning om vem hon pratade om.
I början av veckan fick jag veta att flera av mina klasskompisar skulle dit, så jag kollade lite mer och ”Blondinbella” hade jag hört talas om. Jag tyckte det lät intressant att lyssna på en företagare som började som bloggare och anmälde mig till föreläsningen.

Jag är glad att jag åkte dit, för föreläsningen den gav mig mycket inspiration för mitt företagande.
Isabella intervjuades och berätta om hur hon har byggt upp sina företag kring sin blogg. Nyligen blev Isabella utsedd till Näringslivets mäktigaste kvinna 2018 och nu håller Isabella och hennes medarbetare på att, erövra resten av världen, bygga upp företaget internationellt.

Kycklingar och värmetak

Kycklingarna har fått ett nytt värmetak, men tycker att kartongen är mycket intressantare. Tillslut så hittade dom till värmen.