Karin Stahre - Hela Mitt Liv

Kreativt entreprenörskap utbildning för företagande

En vecka varje månad lämnar jag Nygårds för att åka till Leksand!

Sveriges hantverksråds logga i Leksand
För snart två år sedan bestämde jag mig. Tiden var inne, att följa drömmen som jag haft i många år. Jag bestämde mig för att söka en utbildning som heter Kreativt Entreprenörskap.

Flagga Leksands folkhögskola

Jag hade under många år arbetat med mitt eget företag, under min fritid. Tyvärr fanns inte mycket tid och ork kvar, efter arbetsdagarna som byggingenjör och livet som förälder. Jag såg att jag behövde skapa en förändring i mitt liv, och bestämde mig för att söka till en folkhögskoleutbildning där man får hjälp att utveckla sitt företagande.

Utbildningen Kreativt Entreprenörskap är en heltidsutbildning på halvdistans, där gruppen träffas en vecka per månad på Leksands folkhögskola. Resten av tiden jobbar man hemma med sin egen verksamhet. Studieveckorna innehåller bland annat företagsutveckling, produktutveckling, marknadsföring, ekonomi och personligt ledarskap. Några av deltagarna sover på skolans vandrarhem under kursveckorna, och några väljer liksom jag att pendla. Leksands folkhögskola har också en lunchrestaurang med underbar mat, salladsbuffé och tillhörande utsikt, som är öppen för allmänheten under terminen.

Utsikt Leksands folkhögskola

Jag hade många tankar om vad jag skulle hinna med under det första året på KREA. Jag ville veta och göra allt på en gång, och planen fick justeras flera gånger. Jag har lärt mig otroligt mycket om mig själv, och om mitt företagande under utbildningen. Det tog tid för allt att falla på plats, och i slutet på första året visste jag vad jag ville göra och hur jag skulle göra det. Jag går nu mitt andra år på utbildningen, och fokuserar på att förverkliga mina drömmar för Gården Nygårds och mitt företag Hela Ditt Liv. Mycket av mina drömmar kan du läsa om i tidigare inlägg.
Den här bloggen är en stor del av den resan som jag vill göra, så tack för att du finns här med mig och gör det möjligt.

Jag önskar dig en trevlig helg!