Hela Ditt Liv,  Inre och yttre balans,  Karin Stahre - Hela Mitt Liv

Lyssna på din kropp

Hela Ditt Liv logga

Det viktigaste som du kan göra i denna livsupplevelse är att lyssna på din kropp.

 

Din kropp är ett samhälle

Vår kropp är som ett eget samhälle, där varje cell är en egen individ. Cellerna arbetar tillsammans och bildar organ och organsystem som bildar vår kropp. I varje stund gör våra celler allt de kan för att skapa välmående och balans inom oss, utifrån de byggstenar och de förutsättningar som vi ger dem!

 

Kroppens energisystem

Kroppen har också fler beståndsdelar som inte är fysiska. Energi flödar genom vår kropp i varje stund, och detta energiflöde kommunicerar med allt som finns omkring oss. Du kanske känner andras energier, eller kan känna stämningen i ett rum bara du öppnar dörren?

 

Vi skapar våra blockeringar

Livet är inte alltid lätt att leva och ibland händer det saker omkring oss som skapar känslor och tankar som vi har svårt att hantera. När vi väljer att stänga av tankar och känslor som uppstår inom oss, lagras de i vår kropp och en blockering uppstår i vårt energiflöde. Obalanser som uppstår i ditt energiflöde uppfattas av din omgivning. Du möter människor och händelser i ditt liv som kan hjälpa dig att föra lagrade känslor och tankar upp till ytan, för att se dem och släppa taget om dem.

Du kanske har märkt att liknande händelser uppstår om och om igen i ditt liv, det är en inbjudan för dig, att se vad du har lagrat inom dig. Ibland får vi en insikt som hjälper oss att släppa taget om våra blockeringar och ibland fortsätter vi att stänga ner och blockeringen ökar i omfattning. Till slut skapas symptom i kroppen för att få dig att vakna upp och se vad som finns inom dig. Om det går tillräckligt långt skapas sjukdom i din kropp, som med tiden kan bli livshotande.

 

Upplev ditt liv

Allt som händer i våra liv är till för att vi ska uppleva livet och alla dess delar. Vi ska uppleva det som händer omkring oss i relation till det som händer inom oss. Det som händer omkring dig är en reflektion av vad som finns inom dig. Din kropp och ditt energiflöde eftersträvar alltid att skapa balans i ditt liv.

Jag tycker om att hjälpa människor till välmående och hälsa. Men det finns en människa som många gånger har känts omöjlig att hjälpa –mig själv!

 

Medvetenhet är första steget

Med åren har jag återfått medvetenheten om min kropp och dess behov. Med medvetenheten kom också insikten om alla mina kroppsliga symptom, några är små och några är stora. Jag har gått många utbildningar inom personlig utveckling och hälsa, för att få kunskap om hur jag kan ge mig själv de bästa förutsättningarna för att må bra. Men det är inte den inhämtade kunskapen som hjälper min kropp att helas. Jag vet att när tiden är inne kommer mitt liv att skapa allt som behövs, för att hjälpa mig att släppa taget om mina blockeringar. Jag behöver bara vara medveten och kan därmed utvecklas i rätt riktning.

 

Min kropp talar till mig

Nu är tiden här för mig att lyssna på min kropp, att verkligen lyssna på vad min kropp behöver för att må bra. Jag har länge ”vetat mycket” som jag behöver göra för att ta hand om min kropp. Nu är det dags att lyssna på kroppen och låta den föra mig på rätt väg.

Under många år har jag varit medveten om att jag har ett kroppsligt problem, men jag har inte kommit åt grunden till problemet. På måndag eftermiddagen fick jag en lång stark sammandragning/kramp i livmodern. Jag hade sån tur att få tillgång till ett rum med dusch, och den långa varma duschen och en stunds vila löste krampen. På kvällen när jag låg hemma i sängen och kände in min kropp fick jag insikten om att jag varit rädd för kroppens stora kraft och styrka. Kroppen kan så mycket mer än vad jag tillåtit mig själv att vara medveten om.

I går talade min kropp om att det är dags att jag tar den på allvar och det är oftast efter en sådan händelse som vi blir så öppna att vi kan se det som vi behöver se och göra de förändringar som vi behöver göra.
Det är många gånger svårt att se sina egna skuggsidor. Kom ihåg att det är okej att sträcka ut din hand för att få hjälp. Min väg till läkande har börjat och jag är tacksam för alla insikter och den hjälp som mitt inre ger mig att hitta min väg till balans och välmående. Jag låter min kropp tala till mig!

Om du vill veta mer om kroppens energisystem, är du välkommen att läsa på Hela Mitt Liv.

Lyssnar du på din kropp?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *