Hela Ditt Liv,  Inre och yttre balans,  Karin Stahre - Hela Mitt Liv

Vad gör du när kroppen säger ifrån?

 Vad gör du när kroppen säger ifrån?

Brygga under vatten

Kroppen kommunicerar

Jag har en inre vetskap om att min kropp hela tiden kommunicerar med mig. Kroppen talar om vilka behov den har och hur jag kan uppfylla dem. Men jag har tyvärr tappat förmågan att fullständigt lyssna till min kropps röst. I halva mitt liv har jag från och till upplevt olika sorters symptom på att allt inte står rätt till, från källan till livet, underlivet. Just nu är jag i en process av att återupptäcka och släppa taget om de föreställningar som skapat dessa problem.

När kroppen säger ifrån

För några veckor sedan sa min kropp till på skarpen. Kroppen använde sitt sätt att kommunicera, som gör att jag måste stanna upp och lyssna. Jag fick starka kroppsliga symptom, med ordentlig kramp i magen. När sjukdom uppstår i våra kroppar har obalansen funnits där under långt tid, och det är kroppens sista utväg, för att få oss att lyssna på dess visdom.

Lyssna på din kropp

När min kropp säger ifrån vare sig det är en förkylning, depression eller något annat problem stannar jag upp och lyssnar på min kropp. Ibland får jag en insikt och ibland blir jag frustrerad för att det känns som om jag inte når roten till problemet. Många gånger upptäcker  jag att det finns många lager av insikter som kommer upp till ytan. Ibland är processen kort och ibland är den lång.

Jag öppnar mig mer och mer för att finna vägar att kommunicera med kroppen i det vardagliga livet, att släppa taget om de blockeringar som jag har inom mig och att uppfylla kroppens behov.

I måndags skrek min kropp återigen efter min uppmärksamhet, men den var mycket snällare än vid förra tillfället. Min insikt var att jag redan när jag skulle komma till jorden och denna livsupplevelse upplevde smärta.

Att uppfylla kroppens grundläggande behov

För att kunna leva här på jorden måste vi använda energin från jordens levande varelser och omfördela den för att tillgodose vår kropps behov, så att vi kan växa och må bra. Det finns inget sätt att leva här på jorden utan att ta den energi vi behöver från andra levande varelser. Då kanske du säger att man kan välja att vara vegan. Ja man kan välja att vara vegan, men allt som finns på jorden är levande alltifrån stenarna till växterna, djuren och träden. För mig innebär det lika stor smärta att äta grönsaker som att äta kött från djur. Om du verkligen vill leva ditt liv kommer du att påverka andra. Vi kan inte ha denna livsupplevelse utan att påverka Jorden som vi lever på, och allt som finns omkring oss.

”Vi är här för att uppleva hur det är att leva i relation till Jorden,
och allt som Jorden består av som växter, djur, natur och människor”

Jag förstår nu varför det är lättare för många människor att äta maten utan livskraft som vår matindustri producerar, än att äta den naturliga mat som innehåller den livskraft som min kropp behöver för att må bra.

Jag frågade min mamma om jag som barn t.ex. inte ville äta kött, men det var inte något som hon upplevde. När vi är barn fungerar vår kommunikation med kroppen och jag inser att jag då inte hade några problem med att uppleva alla känslor som min mat för med sig, tillsammans med den energi och näring som min kropp behöver för att växa och må bra.

Med de insikter som jag fått på måndagen trodde jag att processen var klar för denna gång, och smärtan började avta.

Ta hand om mig!

På tisdagen när jag vaknade hade jag ont igen och jag började återigen känna inåt. Jag såg hur jag om och om igen flydde från det som fanns inom mig genom att aktivera mig med andra saker.

Först när min familj kom hem såg jag ett mönster i mig själv som jag spelar upp om och om igen.
När jag mår dåligt mentalt och/eller kroppsligt uppstår ofta en känsla av att jag vill bli omhändertagen. Jag känner mig kraftlös, och vill att min man ska ta hand om mig. Men det är väldigt sällan som jag känner att han uppfyller mina behov och tar hand om mig.

”De mörkaste stunderna i våra liv, är våra största gåvor!”

Jag har sedan länge varit medveten om att de största utmaningarna i mitt liv hjälper mig att utvecklas som mest. När jag ändrade fokus till att detta var en gåva insåg jag snart att min kropp skriker efter att bli omhändertagen. Det som jag har missuppfattat är vem som ska ta hand om mig.

Jag ska ta hand om mig själv!

Ett öppet hjärta

Nu är det dags att göra mig i ordning för att åka till tandläkaren.