Hela Ditt Liv,  Karin Stahre - Hela Mitt Liv,  Nygårds

Veckan på och utanför Nygårds v52/18-v01/19 i bilder

Veckan på och utanför Nygårds v52/18-v01/19 i bilder

 Jag har haft ett par underbara veckor tillsammans med familj, släkt och vänner.
Däremellan har jag slappnat av, tagit det lugnt och läst massor av böcker.
På Nygårds valde vi att bara skingra mörkret lite genom att sätta upp adventsljusstakarna i år.
Julpynt, julmat och helgstämning har vi upplevt hemma hos våra föräldrar.

 

Julgran

Så här fin var julgranen med alla sina paket hemma hos min mor och hennes sambo.

 

Julklapp

Det blev lite sista minuten pyssel med julklapparna i år. Mina systers har två barn som är tonåringar och de brukar önska sig pengar i present. Det har blivit lite olika inslagning med åren, ett år limmade vi ihop träbitar med mynt i. I år blev det en enklare variant med sedlar, pepparkakor och ”florsockerdeg”.

 

Julpyntat Borlänge

Vad gör man när man plötsligt blir barnledig?

När man bor i ett hus med fliseldning och har djur är det alltid lite pyssel om man är borta på vintern.
På Juldagen var det dags att åka hem för att ta hand om höns och eldning, men barnen ville stanna hos Farmor och Farfar en natt till. Vi valde därför att tillbringa Juldagsnatten i Borlänge, men det var inte utelivet som tog oss dit. Nu hade vi möjlighet att utnyttja bonuspoängen på Scandic, som skulle gå ut vid årsskiftet, även om vi valde ett hotell som bara ligger en halvtimmes resa hemifrån. Vi tog en promenad i Borlänge centrum och sedan valde vi att tillbringa resten av kvällen på hotellrummet.

 

Den röda kappanJag sydde på mina två kappor i mellandagarna och den röda blev klar precis före vi skulle åka till nyårsfirandet hos mina svärföräldrar. Jag är jättenöjd med kappan och har redan fått många komplimanger för den.

 

Välkommen år 2019

Källare på Nygårds

Det nya året började vi med att rensa ur ett gammalt källarrum som ska putsas.

 

Gran föll i blåsten

Årets första natt bjöd på ett rejält blåsväder och det knäppte i fönstren. Vi funderade lite på om vårt höga hönshus på hjul skulle klara blåsten, och det gick hur bra som helst. Men dagen efter upptäckte vi att en gran bakom huset rasat, som tur var klarade sig båten precis.

 

Höns i fönster

Kycklingarna tycker om att ligga i hönshusets fönster när de sover, de har inte flyttat upp till sittpinnarna och hönan än, men ibland sitter några av dem där på dagarna. Dom växer mycket och nu är det dags att börja kalla dem höns istället, för i slutet på denna vecka är det dags för nya kycklingar att kläckas på Nygårds.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *