Karin Stahre - Hela Mitt Liv

God Jul & syrade grönsaker

God Jul

Julgran och julklapparDet är så härligt att komma ner på Julaftonsmorgonen och få se den underbara Julgranen. Julklapparna ligger redo för eftermiddagens julklappsutdelning! Mina svärföräldrar hittar alltid så fina granar varje år, denna har svärfar hämtat från deras skog utanför Sundsvall.

 

Lilla Julafton

Jag och min systers familjer firar ”lilla julafton” hemma hos vår mor och hennes sambo varje år, äter god mat och umgås. Min bror och hans familj bor i Florida, vi pratar med dem över videolänk och får se hur dom har Julpyntat i hela huset. Hos dem är det underbart vackert pyntat i varje vrå och många Julgranar.

 

Julmat med syrade grönsaker

Hemma hos svärföräldrarna är det också vackert julpyntat, till och med tallrikarna har Julmotiv. I mitten av tallriken kan vi se hur Askungen tittar fram, och där ovan ligger de syrade grönsakerna.
Kanske kommer minnet av min första omgång syrade grönsaker och dess milda goda smak finnas med mig för alltid. De syrade grönsakerna får lite olika smak varje gång, och de syrade grönsakerna som jag gjorde nu till Jul var goda och lite syrligare än förra gången.

Jag önskar dig en riktig God Jul!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *